Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Βιογραφικό Σημείωμα Υποστράτηγου Αναστάσιου Πολύχρονου

                  Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1985 από την οποία αποφοίτησε το 1989 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

                  Φοίτησε σε όλες τις Σχολές και τα σχολεία του Όπλου του, στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Πυροβολικού. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδας στην 80 ΜΑ/ΑΠ (Κως), Διοικητής Πυροβολικού στην 79 ΔΜΕΘ (Σάμος) και Διευθυντής στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΣ.

             Ως Ανώτατος Αξιωματικός (Ταξίαρχος) διετέλεσε Διευθυντής στη Διεύθυνση Στρατιωτικής Εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (2019) και Διευθυντής στη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του ΓΕΕΘΑ (2020– 2022).

                   Προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου το 2022 και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στην Γενική Επιθεώρηση – Διοίκηση Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ. Την 08 Μαρ 23 τοποθετήθηκε ως Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

                Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Συστηματική Φιλοσοφία» του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και διδακτορικού τίτλου Σπουδών στην Ιστορία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Τίτλος της διατριβής «Οι αρετές του οπλίτη και η ηθική του πολέμου από τον 7ο έως τον 4ο αι. π.Χ.». Έχει συγγράψει δύο μονογραφίες  με θέμα τη στρατιωτική ιστορία και έχει διδάξει ως ειδικός επιστήμων, το μάθημα «Στρατιωτική Ιστορία – Ανάλυση Επιχειρήσεων» στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

                  Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

                  Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.