Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Προσωπικού

Την Παρασκευή 13 Δεκ. 2013, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «ΞΗΡΟΣ» της Σχολής, ημερίδα με θέμα: «Από τον Ρήγα Βελεστινλή στον Ιωάννη Καποδίστρια: Στρατηγική, Διπλωματία και Στρατιωτικά Σχέδια».

Την ημερίδα συντόνισε ο Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ταξίαρχος Αθανάσιος Τσουγανάτος και συμμετείχαν ως ομιλητές ο Δρ. Ανδρέας Κούκος, ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος, ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κακούλης, ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. Αριστοτέλης Καθρέπτας, ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος και ο Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Φωτόπουλος.

Την ημερίδα παρακολούθησε ο Α Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντγος κος Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Περιφέρειας Αττικής κος Κωνσταντίνος Μανιάτης, αντιπροσωπεία από το ΓΕΣ, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλεως Αθηνών και του ιδρύματος Βούρου - Ευταξία κος Αντώνιος Βογιατζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 κος Κωνσταντίνος Πλαπούτας, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών «Καθηγητού Ηλία Κρίσπη» κα Αναστασία Σαμαρά - Κρίσπη, ο χαράκτης και ζωγράφος κος Γεώργιος Ψαρόπουλος, ο οποίος δώρησε στη Σχολή πίνακα με θέμα την πρώτη Σχολή στο Ναύπλιο, η εγγονή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, Ναταλία Μελά, η οποία δώρησε το προσωπικό κιβώτιο εκστρατείας του ήρωα, καθώς και το διδακτικό, πολιτικό, στρατιωτικό προσωπικό της Σχολής και οι Ευέλπιδες.