ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΑΞΕΩΣ 2022 «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ - ΑΙΝΙΑΝ» - ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 190 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΣΕ

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων η τελετή ορκωμοσίας των Πρωτοετών Ευελπίδων, Τάξεως 2022 «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης - Αινιάν», η οποία συμπίπτει με την επέτειο εορτασμού από την Ίδρυση της, έργο του Οραματιστή Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και αποτελεί την κορύφωση των δράσεων εορτασμού 190 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, η Υφυπουργός κα. Μαρία - Κόλλια Τσαρουχά, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Λεοντάρης Ηλίας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ - ΓΕΣ, τα μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρέσβεις και Στρατιωτικοί Ακόλουθοι Ξένων χωρών, καθηγητές και λοιπό διδακτικό προσωπικό αντιπροσωπείες Ξένων Ακαδημιών καθώς και  συγγενείς και φίλοι των πρωτοετών Ευελπίδων.

Στην υπόψη τελετή για πρώτη φορά συμμετείχαν οι Πολεμικές Σημαίες Συνταγμάτων και Ταγμάτων ΠΖ καθώς επίσης και η πολεμική σημαία της XIIης Μ/Κ ΜΠ προς τιμή του Ήρωα της Τάξεως 2022 «Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη - Αινιάν», διότι ο Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν, ο οποίος διακρίθηκε σε όλους τους αγώνες του Έθνους από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 μέχρι την Μικρασιατική Εκστρατεία, ως Δκτής της Μεραρχίας Ξάνθης απελευθέρωσε την 14 Μαΐου 1920 την Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαν στην τελετή ο υιός και οι εγγονοί του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη – Αινιάν.

Επιπλέον πριν την έναρξη της τελετής Ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, εθιμοτυπικά η τελευταία συνεδρίαση του έτους του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.