Ολοκλήρωση Εργασιών του «3ου Διεθνούς Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων»

Την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το «3ο Διεθνές Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων», με θέμα «Η Χερσαία Ισχύς και η Εξέλιξη του Ελιγμού  στον 21ο Αιώνα». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου, ενώ απήυθυνε χαιρετισμό ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητή των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη, Lieutenant General Christopher G. Cavoli και κάλυπτε το θέμα «Η Σημασία της Ελλάδος στην Περιφερειακή Ασφάλεια». 

 

Οι 4 θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στο Συνέδριο ήταν οι εξής: 

- 1η Θεματική Ενότητα: «Περιφερειακό Περιβάλλον Ασφαλείας – Προκλήσεις και Ευκαιρίες» 

- 2η Θεματική Ενότητα: «Χερσαία Δύναμη - Ελιγμός και Δικτυοκεντρικός Πόλεμος» 

- 3η Θεματική Ενότητα: «Ανάπτυξη Δυνατοτήτων των Χερσαίων Δυνάμεων στο Τακτικό Επίπεδο» 

- 4η Θεματική Ενότητα: «Ανακοινώσεις Σχολής Πολέμου Στρατού Ξηράς & Σχολής Πεζικού». 

 

Το συνέδριο διεξάγεται, στην ΣΣΕ σε ετήσια βάση και έχει αναδειχθεί σε χώρο ανταλλαγής απόψεων διεθνούς επιπέδου, σε θέματα που άπτονται μεταξύ άλλων της ασφάλειας, της επίδρασης των διεθνών εξελίξεων στις χερσαίες δυνάμεις αλλά και τις προκλήσεις που επιβάλει η τεχνολογική εξέλιξη. 

 

Το συνέδριο παρακολούθησαν πλήθος ανώτατων αξιωματικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία, υψηλοί διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί από το εσωτερικό και εξωτερικό, φοιτητές, στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το σύνολο των Ευελπίδων. 

 

#ΕλληνικοςΣτρατος, #HellenicArmy 

 

http://www.army.gr/el/ekdiloseis/oloklirosi-ergasion-3oy-diethnoys-synedrioy-hersaion-dynameon