Ημερήσια Διαταγή Παραλαμβάνοντος Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων της 27ης Μαρτίου 2020

Αξιωματικοί, Ευέλπιδες, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες, Καθηγητές και Πολιτικό προσωπικό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων,

Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Διοικητή της Σχολής. Το γεγονός αυτό αποτελεί εξαιρετική τιμή στο πρόσωπο μου, καθώς στη Διοίκηση της Σχολής έχουν υπηρετήσει εξαιρετικοί  Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, που με το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στη λειτουργία της Σχολής και την ανάδειξή της ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πατρίδας μας. Η τιμή που νοιώθω είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ως μέλος της τάξης ΣΣΕ 1986, ήμασταν η πρώτη τάξη Ευελπίδων που παρουσιάσθηκε το 1982 στη νεόδμητη τότε Σχολή, στο πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην παρούσα θέση και 38 χρόνια αργότερα, τοποθετούμαι ως Διοικητής της.

Καταρχήν θεωρώ ιερά υποχρέωσή μου να απονείμω φόρο τιμής στην ένδοξη και επί 4 φορές παρασηφορεμένη  Πολεμική Σημαία της Σχολής και να απονείμω φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς Ευέλπιδες, Αξιωματικούς και Οπλίτες που θυσίασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Θεωρώ εξαιρετική συγκυρία και τύχη που παραλαμβάνω τη Διοίκηση της Σχολής από τον προκάτοχό μου απερχόμενο Διοικητή Σχολής, τον Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, έναν άριστο Αξκό, ο οποίος υπηρέτησε τα 2 τελευταία χρόνια ως Υποδιοικητής και Διοικητής της, γνωρίζει άριστα τον τρόπο λειτουργίας της και συνέβαλλε τα μέγιστα στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και στην περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου της ακαδημαϊκής και στρατιωτικής εκπαίδευσης των Ευελπίδων.

 Πρώτιστο καθήκον μου θεωρώ τη συνέχιση, σε πλαίσιο συνεργασίας, εξωστρέφειας και διάδρασης του έργου των προκατόχων μου και τη συμβολή στην περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Ευελπίδων, στηριζόμενος στην έμπρακτη στήριξη των καθηγητών και του στρατιωτικού προσωπικού της Σχολής και με βάση το αξιακό σύστημα που έχουμε γαλουχηθεί όλοι οι απόφοιτοι της.

Παράλληλα και με την ίδια βαρύτητα, μέλημα μου είναι να καλλιεργήσω τα ιδανικά που συνάδουν με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Εύελπι: τη φιλοπατρία, την προσήλωση στο ύψιστο καθήκον απέναντι στην Πατρίδα, την αγάπη για το συνάδελφο, το σεβασμό στην προσωπικότητα των υφισταμένων, την αλληλεγγύη αλλά και την ευσυνείδητη πειθαρχία, την υπομονή, την καρτερία στις δυσκολίες και την επιμονή για την πραγμάτωση της αποστολής.

Ευέλπιδες, σας καλώ να έχετε πάντα στη μνήμη σας την ένδοξη ιστορία της Πατρίδας μας, της Σχολής μας, τους ηρωϊκούς  αγώνες των προγόνων μας, όχι με διάθεση και πνεύμα προγνολαγνείας, αλλά με συναίσθηση της ευθύνης και του φορτίου που μεταφέρουμε όλοι μας, λόγω της ιδιότητάς μας.

Ευέλπιδες, να διοικείτε δια του παραδείγματος, να ενισχύετε τους δεσμούς με τους συμμαθητές σας και τους υφισταμένους σας, εξαλείψτε την αντιπαλότητα, την καχυποψία και αναπτύξτε την ευσυνείδητη πειθαρχία. Μην σας τρομάζουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο που όλη η ανθρωπότητα μάχεται εναντίον ενός ύπουλου και αόρατου εχθρού, που επιβάλλει συνεχή εγρήγορση και πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής. Να είστε ευγνώμονες για τις δύσκολες στιγμές. Σας δείχνουν πόση δύναμη κρύβεται μέσα σας και ανακαλύπτετε δυνατότητες που δεν γνωρίζετε ότι έχετε.

Είστε οι Ευέλπιδες, να το θυμάστε πάντοτε αυτό και να το αποδεικνύετε. Άλλωστε, μία φορά Εύελπις, πάντα Εύελπις.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στον απερχόμενο Διοικητή, προσωπική και οικογενειακή υγεία και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα.

Εύχομαι με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού, τη στήριξη της Υπερμάχου Στρατηγού και την αμέριστη συμπαράσταση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας καθώς και του προσωπικού της Σχολής, με επιμονή, πάθος και όραμα να φέρουμε σε πέρας την δύσκολη αλλά υψηλή αποστολή μας και σας καλώ να αναφωνήσετε

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

 

                                                                                                           

 

                                                                      Υποστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπιρης

                                                                                                     Διοικητής

Σχολή