Δραστηριότητες

Αύγουστος 14, 2018

 

Η ίδρυση της Σχολής Ευελπίδων τον Ιούλιο του 1828 από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Εμφορούμενη από τα ιδανικά του Καποδίστρια, η Σχολή αναδείχθηκε σε ακρογωνιαίο λίθο της χώρας και θεμελιώδες κομμάτι του βίου της, συμμετέχοντας και πολλές φορές πρωταγωνιστώντας σε όλους τους αγώνες που έδωσε και δίνει η χώρα.

Το 2018 συμπληρώνονται 190 χρόνια από την ίδρυσή της και η Σχολή έχει οργανώσει πλήθος εορτασμών που σκοπό έχουν την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της...

Αύγουστος 10, 2018

Την περίοδο από 23 Ιουλίου 2018 έως 10 Αυγούστου 2018 , πραγματοποιήθηκε στην σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής ,  το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού με την συμμετοχή 71 Ευελπίδων ΙV Τάξης, εκ των οποίων 12 Ελληνοκύπριοι. Κατά την τελευταία εβδομάδα  της εκπαίδευσης οι Ευέλπιδες  πραγματοποιήθησαν την Τρίτη 7 και  την Τετάρτη  8  Αυγούστου 2018  με επιτυχία άλματα στατικού ιμάντα από Ε/Π CHINOOK (CH-47), στη ζώνη Ρίψης Πάχης Μεγάρων. Την Παρασκευή  10 Αυγούστου 2018 ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Μανούρης Νικόλαος παρέστη  σε τελετή  που πραγματοποιήθηκε...

Αύγουστος 03, 2018

Στο πλαίσιο της διεθνής δραστηριοποίησης της Σχολής, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 5 Ευέλπιδες IIας τάξης συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Cadets Field Training” το οποίο διοργανώθηκε από την Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών (WEST POINT) στο πεδίο ασκήσεων Μπάκνερ (Buckner), το χρονικό διάστημα από 29 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2018.

 

Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαίδευση επί αντικειμένων Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Διαβιβάσεων...

Αύγουστος 03, 2018

Η Σχολή στο πλαίσιο αναβάθμισης της στρατιωτικής εκπαίδευσης οργάνωσε και πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θερινής στρατιωτικής εκπαίδευσης, 16 και 17 Ιουλίου 2018, στην Καναπίτσα του Λιτοχώρου, τον 1Ο Διαγωνισμό «Στρατιωτικής Αριστείας».

Ο υπόψη διαγωνισμός οργανώθηκε κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου διαγωνισμού «Sandhurst Competition», που διεξάγεται από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (USMA-West Point) σε επίπεδο ομάδων, μία για κάθε Λόχο Εκπαίδευσης, αποτελούμενη από 12 Ευέλπιδες.

Τα εξεταζόμενα στρατιωτικά αγωνίσματα-δεξιότητες συνδυάστηκαν με επεισόδια και τακτικά...