Δραστηριότητες

Δεκέμβριος 10, 2019

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019, διενεργήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)  εξωτερική αξιολόγηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης της Ποιότητας (ΕΣΔΠ) της. Την αξιολόγηση υλοποίησε επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία ορίστηκε από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας (ΑΔΙΠ), αποτελούμενη από τους:

- Αναπλ. Καθηγητή Νικόλαο Τσαπατσούλη (Πρόεδρος), του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεμεσός.

- Δρ. Φοίβο Ανδρίτσο, ερευνητή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Joint Research Center, Ispra, Ιταλία.

...
Δεκέμβριος 10, 2019

Την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του  Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, διεξήχθη αγώνας δρόμου απόστασης 10 χλμ. με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο ανωτέρω αγώνας θυσίας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και αποτελεί ελάχιστο δείγμα τιμής στους εκτελεσθέντες από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Στον υπόψη αγώνα η Σχολή συμμετείχε με αντιπροσωπεία 1 Αξκού και 22 Ευελπίδων. 

Δεκέμβριος 10, 2019

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αναγόρευσης του Δόκτορος Αριστείδη Γιαπαλή, ως επίτιμο διδάκτορα της Σχολής. 

Στην τελετή αναγόρευσης παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπάς, Ανώτατοι Αξιωματικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ακαδημαϊκή συνέλευση, πλήθος καλεσμένων, καθώς επίσης και σύσσωμο το Σύνταγμα Ευελπίδων. Κατά την τελετή αναγόρευσης ο κ. Αριστείδης Γιαπαλής πραγματοποίησεεπεπετειακή ομιλία...

Δεκέμβριος 06, 2019

Τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019 διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής, «Υπτγος Αλέξανδρος Ξηρός», από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, ομιλία με θέμα: «Τι είναι αθλητισμός», κατά την οποία αναδείχθηκαν οι αξίες του εθελοντισμού, της ανάπτυξης των ψυχικών αποθεμάτων και της αξίας καθιέρωσης του αθλητισμού ως στάση ζωής για τους Ευέλπιδες-Αξιωματικούς. Το panel των ομιλητών πλαισίωσε ο πρώην Υπουργός και ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος κ. Παντελής Καψής, ο 73χρονος υπερμαραθωνοδρόμος κ. Παύλος Μπασδέκης, ο τυφλός μαραθωνοδρόμος κ. Νικόλαος Τσατσακλάς και ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση κ....